Ju mer man rör sig, desto mindre blir skogen

Igår fick jag en chockupplevelse, över hur skogen krympte… Ja, det är så, när man ser skogen från ett visst håll, tät skog, och sen lite annat, små öppningar, stigar mm, så tillåts man med ögonens hjälp fantisera en verklighet, där avstånden i skogen oftast blir på tok för långa!

Det jag gjorde, var att jag med skoter körde efter en snitsling jag gjort under älgjakten, men i stället för att ta mig igenom djungeln, styrde jag ner i bäcken – och vips så var jag framme! Alltså, det jag trodde var “så hääär mycket skog”, var bara ett gaspådrag typ…

“Man ser inte skogen för alla träden” – är det vad som menas med det? Jag är lite dålig på såna uttryck, men har hört det, utan facit.

Det som däremot kom på en gång, var synen av en älgkalvslega, där tjurkalven sovit liggande, medan mamma ko stått en bit intill. Sen har båda gjort sina behov, ätit lite snö (druckit), och traskat vidare…

Om fåren hade haft lite längre ben och bredare klövar, hade de varit ett trevligt inslag i vår vilda fauna. Det godaste jatkköttet – det hade jag kunnat garantera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *