Kalla, till den finska kulturen?

Idag har jag suttit med syrran och pappa vid brasan. Men trots att solen tillsammans med elden värmde kinder och händer, så kändes februarikylan stråla från snön.

Och trots det har jag varit ute hela dagen, för jag älskar att vara ute!

Igår körde jag skoter, och utmanade genomslaget i snön och vattnet på isen, till den grad att jag har träningsvärk i ben och mage idag… en dag som jag tagit det lite lugnare, och påbörjat den historiska storlada-städningen i sakta lunk, som Markku tjatat åt mig om i flera år!

Gillar inte att städa, men när de andra gick in för att se skidor på TV, så passade jag på. Jag gissade att det inte skulle gå vägen för Charlotte idag heller, varför jag valde att pyssla och analysera, en lösning åt henne för framtiden – och det blev att hon bör övergå till finsk träning!

“Jag koncentrerar mig bara på det jag kan påverka”, är en mening som har ekat i mitt huvud sedan jag hörde henne säga det till reportern nyligen, utsuddad till en grå kollektiv lagom normalmassa i blicken… hm, så var är hennes svarta vinnaröga? Hallå!

Hm, hm, gissar att det är omöjligt att få henne mot norr, t ex till Levi för en re-start, och sedan personligt tränad t ex av Jauhojärvi? Men, kan inte svenska landslaget ta honom till Kalla i stället? Hur som helst, jag tror nämligen att hon måste få tillbaka sin finska Sisu för att lyckas, och han skulle berätta för henne vad han gjorde för fel när han lade av!

Det jag däremot inte tror på, är det här Calle… https://www.youtube.com/watch?v=Rr7NRlArU2E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *