3 saker jag ångrar

När spöktimman infaller, kan hjärnan summera dagen, och även andra dagar, eller veckor… som nu. Min vecka i Sal, en av Cap Verdes 10 öar, och samhället Sankta Maria där, var bra, men det är ändå saker jag ångrar, som jag summerar.

1. Jag ångrar att jag inte körde Jet Ski (vattenskoter) 30 minuter för 70 euro (snål) för att beskåda en av världens vackraste sandstränder på håll!

2. Jag ångrar att jag köpte vattenflaskor på Supermarket för 1 euro istället för hotellets poolbar för 2 euro… Markku fick bära tungt, och så smakade de salt!

3. Jag ångrar att jag trotsade rekommendationen att INTE äta glass, för fram tills dess (och priat-vattnet) var magen prima, men sen fick jag ta Imodium för att klara hemresan…

Punkt 1 har jag behandlat med att köra Commandern när jag kom hem, och punkt 3 löste ju sig själv med 3 tabletter, men punkt 2 däremot… den grämer mig än! Den konstiga saltsmaken kommer upp i munnen då och då, och varje gång påminns jag att det bara handlade om 10 kr per flaska vi tjänade… Usch, vad jag hatar att vara dumsnål!!!

Men så är det, hjärnan trodde att vi skulle vara där i år, fast vi bara var där en vecka…

En skön vecka, med sol, värme och turkosblått hav! Morabeza, hotellet som var som en by mitt i staden, passade mig perfekt – jag sov lugnt om natten, som hemma.

Och nu har jag “landat” hemma, vilket har tagit några dagar att ställa om. Dock inte så mycket gällande den varma finkorniga sanden, kontra den kalla snön. Däremot ljudet – för där när jag vaknade hörde jag havet som dovt slog mot stranden, och gälla röster skrika på piren, dit fiskarna kom med sin fångst varje förmiddag – och här i Aareavaara är tyst som bomull!

(Punkt 2 släppte också, när jag upptäckte att jag hade kvar saltvatten i örat här hemma, efter att ha dykt runt där i vågorna efter snäckskal…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *