Och Sverige?

Nu har vi en Regering, och eftersom den består av S och MP, väntar jag mig att Sverige kommer att ta PR-hjälp av 16-åriga “Skavlanflickan” Greta och göra henne till sin symbol i EU:s miljöarbete?

http://www.gp.se/kultur/kultur/greta-thunberg-16-%C3%A5r-hos-skavlan-ikv%C3%A4ll-1.12512421

Men, hur ska det gå för vår S-MP Regering, som är bildad med hjälp av C och L och V, bara i rädsla för SD? Ja, det sägs väl att en grupp håller ihop när det finns en gemensam yttre fiende.

Däremot undrar jag hur det ska gå för S, som nu har sina två “inre fiender” att tampas med? Typ, det är ju allmänt känt att det inom partiet finns s k “vänstersossar” och s k “högersossar”, och som nu måste göra upp om den s k “nyliberalismen” inom partiet.

Den varnades också jag för på Sunderby Folkhögskola, under en S-utbildning, när jag ville prova på politiken “på riktigt”, efter en enkel s k valfläsk påtryckning… (att man frågar en lokal “kändis” att ställa upp på valsedeln, i hopp om att det värvar röster till partiet)

Som sagt var, spännande, och kanske välbehövligt för framtiden, att Sveriges största maktparti mobiliserar sig? Men V, vad tänker de? De har inte röstat fram Löfven som jag förstår, och då kan de ju inte ha en överenskommelse med honom… och eftersom de inte har röstat ner honom, och den slappare arbetsrätt de räds, eller försökt att med hjälp av andra partier, som M och KD, försöka få igenom sitt LAS-krav – så förstår jag ingenting…

Men, Sjöstedt kanske är smartare än han ger sken av, och har en “plan”, som jag inte genomskådar med logik?

Hur som helst, med tanke på läget, så kan man väl säga att Sveriges viktigaste fråga just nu är invandringen? Därför ska det mest spännande bli, att se hur många media-timmar partierna sätter på den frågan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *