Ässet i valet – bråket?

Så länge båda falangerna håller sig inom S-partiet, gynnar de lokala bråken som i Pajala och Boden den regionala och centrala valrörelsen – eftersom båda sidorna i bråket gör allt för att öka sin sidas röstetal på möten, så värvas nya medlemmar, och därmed också S-röster totalt.

Ganska smart av Löven & Co! Att slå ut de mindre S-kommunerna här i norr genom att låta dem bråka inbördes utan partiets domarskap, med resultatet att kraften går neråt i skitsaker, i stället för att påverka partiets valrörelse med glesbygdsfrågor regionalt och glesa norrbottensfrågor centralt? Samtidigt som splittringens maktkamp här, ger än fler röster där! De som bråkar, ger järnet, och förlorar jobben…

Hm, det skulle vara kul att komma åt att analysera den andra sidan, men jag tror nog inte att jag är välkommen med mitt efternamn – i och med att min pappa är farbror till vårt vänsterpartistiska kommunalråd Anna här i Pajala.


Fast vem vet, idag verkar det vara värvningskampanjer som gäller, i stället som på “min tid”, när S var rädd att ta in nya medlemmar, och synade oss nya noga innan kortet skrevs ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *