En ny Kalla

Det var inte bara kroppen som såg annorlunda ut, utan även blicken och ryggmärgsrörelserna, på vår OS-guldmealjör Kalla – som nyss och enkelt vann över Norge och Finland.

Finland såg stel ut i kroppen, som en sten, mer än en masserad kvinnokropp, och Norges lungor såg ovanligt stela ut, eller såg jag fel när jag tycker att Björgen inte fick till sin “andra anding” riktigt? Kanske hennes astma hade behövt mer spray?

Hur som helst, det måste ha varit en skön känsla för Kallas mor och far där på läktaren, att få se sin dotter susa fram så stark. Kalla som efter målgången log äkta varmt och sportsligt, och hoppade enkelt utan mjölsyra, som en gummiboll inför media.

Kul och grattis till henne och Sverige!

Här i Tornedalen kan vi se OS-sändningarna i finska 2:an, och trots att jag kan finska, så väljer jag att skruva ner volymen och lyssna på svensk P4 radio till bilden – vilket passande nog gör att man har lättare att följa med det man ser, för radions kommentatorer ligger ett par sekunder före TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *