Sadism och kulturkrock

Idag har det tekniska trådarna till Umeå krånglat och skurit av mig från omvärlden ett tag, och det fick mig att reflektera över de sociala trådarna som verkar ha krånglat till sig rejält inom Polisen, från kust till norr, utan att ha anknytning till porr…

Metoo kan sägas vare en flopp i mina ögon, där man tagit med roliga skämt inom poliskåren som exempel på sexuella trakasserier. Själv skrattade jag glatt när jag läste det, och tänkte att jag själv hade kunnat fälla den kommentaren om jag varit man med en penis.

Sadism, det är vad det hela handlar om för mig, det riktiga metoo, när t ex män kränker kvinnor på olika sätt, exempelvis sexuellt, och njuter av det!

Sen det här med avstånd, och hur man kan uppfatta mig från Pajala i Umeå, utifrån vad jag skriver, det är en rejäl kulturkrock det. “Fina Umeå”, får ju Luleå att framstå som jordnära Malmfälten, i mina ögon här i Pajala.

En kulturkrock som heter duga, när man ska diskutera verkligheten! Och den finns i högsta grad även i Östra Norrbotten, närmare bestämt i Sangisälven.

Men vad ska vi göra åt Pajalasossarna som bråkar? Man måste börja närmast, för det bråket verkar ha kommit innanför polisstationens väggar också…

http://www.nsd.se/nyheter/vi-forlorar-valet-nm4724375.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *