En ambivalent känsla

Idag har det varit en trevlig dag på jobbet, med många kollegor som varit och “hälsat på”, och jag har kunnat umgås som på en riktig arbetsplats, fastän mina egna kollegor varit borta. Tomteflyget, inte bara 180 personer som berikar Pajala kommuns turistkassa, utan även polispersonal från annan ort som berikar vår station med tankar och erfarenheter.

Och inte nog med det, chefstrojkan har också varit och hälsat på hos Kommunledningen inför de framtida gemensamma insatserna i det brottsförebyggande arbetet som ska tecknas även i Pajala. Ingen från den lokala polisen var närvarande, så det blir spännande att se vad som ska prioriteras för våra medborgare i fokus!

Samtalet med människor är intressant, och det är något speciellt med att kunna se personer i ögonen, som man talar med. Djupa blickar och tankemönster kan ge ett djupare budskap än bara rösten i telefon.

Ja, och även facket var ju med mig idag, det glömde jag bort. Vi pratade bl a om min blogg, och att det numer inte går att hitta något om “piccoloboss” här…. ett uttryck från forna Pajala som kanske har spridit sig ända till Luleå?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *