Nu har jag firat färdigt

Landet som kan tala i bilder, Finland, är närmare mig än jag trodde, för där känner jag gemenskap med folket, omedvetet i den “förlängda hjärnbarken” som sitter i ryggraden.

https://www.1177.se/Norrbotten/Tema/Kroppen/Nervsystemet-och-sinnesorganen/Hjarna-ryggmarg-och-nerver/

Men som sagt, nu kan jag lämna den fina bilden och Finland 100 år, och summera det min hjärna reflekterat i Sverige under tiden.

1. Julkalendern i radio P4 är en katastrof, om inte syftet är att hjärntvätta barnen att inte våga bosätta sig i glesbygden… för varör annars skrämma dem varje morgon för mörkret med ett hot bakom varje träd?

2. På fredag morgon kl 08.40 i samma kanal hörde jag hur en sameby tog upp saltbristen hos renarna som orsak till alla trafikolyckor på saltade vägar- och undrar om det inte är dags för samebyar och Trafikverket tillsammans med Sveaskog att starta ett gemensamt “saltstensprojekt” där tusentals saltstenar skulle kunna sättas upp på kronans gränser? (öppna gator, enkla att köra ut med skoter)

3. Gruvan… där har jag fått e-post där jag uppmanas ta del av Naturvårdverkets skrivelse, vilket jag gjort, men som inte ger mig anledning till några nya rader.

Däremot verkar folket ha vaknat, för när jag plurrade i ett av pappas många diken igår, fick jag kommentar som tog för givet att det var gruvans fel, men det var bara vanligt myrvatten helt och hållet från andra sidan.

Ja, och jag fick kavla upp ärmarna, mitt i kylan, och sticka ner båda mina händer i den mörkbruna snösörjan, medan jag stod i spagetti mot dikeskanterna, för att lyckas rädda min ena skogsskida som försvann och sögs fast i djupet… så att jag kunde skidra vidare!

Ett tack käng-tillverken för att ni gjort så täta sömmar i ert hårda skinn, och en helsluten flärp, för det var nästan som en gummistövel i nöden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *