Blod tjockare än vatten?

“Det beror ju helt på vad som finns i vattnet.”

Konstaterandet kan dubbeltolkas, d v s både mot rubriken här, och mot mitt tidigare inlägg om miljarderna liter vatten som ska pumpas ut i Muonioälv för att kanske komma åt att krossa den stora mängden färdigsprängd malm som ligger därunder?

Malmen, som troligen enkelt skulle kunna krossas i kvarnen och köras t e x till Svappavaara, för att blanda ut LKAB malmen med mindre järnhalt, men också med lägre svavelhalt, eller vad det nu var som låg den rena Kaunisvaaramalmen negativt(?), ska jag inte kommentera dess mer.

Däremot ska jag ta upp min kusin, vice Kommunalrådet Anna, som jag med risk för en svart “talvisilmä” blick nästa gång jag möter henne, ska kalla Fru Kostet här framöver…

Ja, Fru Kostet, som ska bli Pajalas första kvinnliga kommunalråd nästa år, om inte skölden hon har i ryggen, byter fot, och låter angriparna överraska i ryggen – hon var faktiskt den enda (enligt mig) som hade glansiga “halleluja ögon” på Kaunis Irons möte i förrgår…

Jag satt bredvid nuvarande kommunalrådet Larsson, som hade en sval och sansad blick, och låg profil, men eftersom jag vet att den mannen är en “fulljädrad pokerspelare”, så ska jag låta bli att ge en halvdan analys här nu – däremot kan jag säga som så, att vi ska nog inte räkna bort honom, trots alla negativa skriverier som florerat i insändare och sånt!

Så, jag återgår till hans formella efterträdare, Fru Kostet, och konstaterar att hon har hamnat i en märklig situation som vänsterpartist… Förr kunde man höra henne nynna på arbetarrörelsens slagvisor i stugidyllen, och nu hörde jag henne svärma för småföretagarna!

Eller tvärtom… varför förespråkar hon t ex enmansföretag med F-skattsedel till “otrygga anställningar” hos stora underentreprenörer till gruvan – istället för att försöka få hit fasta statliga jobb?

En annan fråga jag skulle vilja ställa till henne, är om hon tror att Herr Sundström blir vår nya Landshövding? Vi ses så sällan, så jag ska nog för släktfridens skull, skriva till henne och fråga om hon vill få in en kommentar på det jag skrivit!

(nej det ville hon inte, bara ett personligt svar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *