Om 46 minuter ser vi!

SVT var på plats i Kaunisvaara Folkan, när det “cooperativa” Kaunis Iron presenterade sin entreprenördrivna tanke med folkrörelsen i fokus, till folket som lockats dit för att filmas till kvällens nyhetssändning i syfte att påverka Bergsstatens beslut.

Jag speglade mig själv i Fru Allans ögon, medan pappa gillade Herr Sundström “viisas mies”, och mamma Herr Lindvall “mukava mies” – d v s att hela presentationstrion för de över 80 delägarna blev godkänd i “min familj”!

En liten nyhet fanns det dock, och det var att de hade slutat pumpa vatten – att det hade kommit att bli en Gruvsjö redan, med flera hundra miljoner, miljarder liter vatten!

Lilla Tapulisjön har blivit född. Det visste jag faktiskt inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *