Sågmuskelfästena höll

Visste inte att kroppen hade sådana muskler, med ett passande namn för röjsågen… som jag alltså vågade angripa igen efter muskelkollapsen. Men, det nyper igen, så jag får var lite försiktig, och hålla mig till 1-2 tankar om dagen, inte 5!

Lockade lite älg också idag, men det verkade dött. Nu har jag till slut kommit på vilken sorts jägare jag är, och det är en rörlig smygare utan matpaus, som också kan sitta still på ett pass ett tag och locka älg- men bara om jag inte har matsäck med mig! D v s att jag inte är en “pick-nick jägare”… för har jag mat med mig, tappar jag fokus! Bara en liten saftflaska i benfickan, för ökentörsten, that´s it för mig.

Ja, ät en grundlig frukost hemma, klä på dig, ta med bössan och jaga. Ät en tung lunch, drick kaffe med efterrätt, ta på torra kläder, och jaga igen. Det ska jag köra med hädanefter!

Hunden då? Ja, jag tror att jag skulle kunna vara hundförare också, men jag vet inte hur jag ska få Nitro att hålla sig till älg, sluta låta som en schäfer, och inte dräpa hönor…

Något annat? Fredagen den 13:e… oktober…en varm höstdag – jo, jag fick klä av mig rejält! Detta när jag – efter en misslyckad lockjakt och “bortspilld tid” ville återställa “reslutat-balansen” – öppnade ett igensatt dike!

0-0 blev m a o 1-0 igen, när jag med egen handkraft lyckade få det mångårigt stoppade vattnet att börja rinna igen.

Markku han tror att jag är född till “vesi-insinööri”, när jag är så besatt av gårdslutningar och att öppna diken t o m under älgjakten… Som Våg förstår han inte att jag bara vill se ett konkret resultat för Vattumannens välbefinnande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *