Oroväckande många transporters

Ja, det slog mig under kvällspromenaden med Nitro, att vi den senaste tiden i mörkret alltid blivit omkörda av täckta paketbilar, som jag inte sett tidigare eller skulle känna igen som tornedalingar. Och som min hjärna per automatik parade ihop med informationen som renskötar Fredrik gav till Digervall på radion idag – att de hittat en skjuten ren här i kring.

Kanske en konspirationsteori av min hjärna, och ett oskyldigt utpekande av ägare till täckta cupéskåpbilar i följd, men en tanke i alla – att det skulle vara intressant att komma åt att se registreringsnumret någon gång, för att stilla sin nyfikenhet om vilka det är åtminstone.

Egentligen var det inte det jag tänkte skriva om, utan det, att det kryllar av mastar här!

Såg att det lyste uppe på ett berg i närheten, starka strålkastare nära en röd prick, och började se mig omkring – ja, hur många röda prickar som helst! Både norr och söder om Ylläs…

Vackra Ylläs, dit jag borde ha tagit mig någon dag för att se på “ruska”, men så blev det inte i år, heller… Men, jag gläds i alla fall åt att Sverige nu övar på finsk sida under flygövningen med samma namn, i stället för emot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *