God morgon bloggen!

Sitter här och väntar på att mörkret ska bli gryning så att jag kan gå ut i jaktmarkerna, och råkade höra på radion att Rikspolischefen Eliasson har en programtid i P1 mitt på dagen. Hm, måste googla och se vad det kan handla om…

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6793558

Nej, det var nog inte det… mera?

Jo, här om “pastorstypen” och “skilsmässobarn” föreslagen “som socialdemokraternas partiledare”…

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/962938?programid=3071

Hm, hm… där har vi kanske förklaringen till min nyfunna “ordlek”!?

Jo, det är nämligen så att våra chefer nuförtiden inte får ta de beslut de tar, utan beslutet är bara ett besluts “underlag”… d v s även om det står “beslut” i chefens namn i ärenderegistreringen, så står det “beslutsunderlag” i chefens handling… och m a o, med en bokstavstolkning, så är det en överordnad till chefen som tar beslutet, och chefen gör ett “s-underlag”….

Oj, oj, jag skulle ha mycket att skriva om från gårdagen inte minst, men tydligen är jag anmäld internt av polisorganisationen söderut för mitt sätt att använda ord, på ett “finskt sätt”, som tydligen kan misstolkas och skapa problem…

Snart 50 år, jobbat som polis här i snart 30 år, och nu kommer de nya vindarna och blåser bort alla rättigheter för oss poliser bara sådär…

Och nu börjar jag nog förstå varför tidigare väggar som av gammal hävd har beklätts med ett fotografi på Konungen, blir alltmer sällsynta, och att vissa t o m har valt att hänga upp porträttet på Löven på sitt kontor… ja, det gäller att tillhöra partiboken, för begreppet “kungens pojkar” finns inte mer!

Men hur blir det om Moderaternas nya Krister(sson) lyckas slå igenom? Är det han som hänger på väggen då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *