Fin jakt!

Trots älgjakts semestern, kan jag inte låta bli att lyssna på nyheterna om Polisen, och förundras över hur styvfaderligt Rikspolischefen behandlar sin personal. Lämnar ut Sveriges i fredstid kämpande soldaters information i öppna händer? Varför? Kanske inte till fienden på gatan eller ute i Europa eller till Trump, men möjligen politiskt för att kunna se om polisfamiljerna har bytt politisk karaktär?

Min egen känsla är i alla fall att den långa ståtliga polisen i stiliga blå kläder, med sherifftänk och skinn på näsan, har fått ställa sig åt sidan, för experimentodlingen av en blå klump…

Nå, nu ska jag inte låta mitt missnöje över polisutvecklingen som jag sett i snart 30 år gå ut över jakten. Får väl hoppas att det har hänt något drastiskt innan jag är tillbaka i tjänst igen!

I övrigt kan jag konstatera att Nitro har slutat jaga råttor, och att han gör fina sökrundor, men vid kontakt – i stället för att ställa älgen, tjuter han som en schäfer! Sen springer han efter dem i flera kilometer innan han blir less… som igår, 14 km efter en fjoling… och sen var han helt slut när jag hämtade honom hos några gästjägare i byn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *