Varför piccoloboss?

Jaha, då fick jag höra det igen, att det inte är ett bra ord, piccoloboss. Hm, men det är ju ett ord som har funnits med i över 20 år på min arbetsplats, d v s ett arv från de som inte finns kvar nå mer – och att jag då använder det ordet är väl inte så konstigt!? Kontoristerna kunde säga “nu kommer det en piccoloboss hit igen”, och det betydde att det kom någon chef som inte hade mandat, men att vi ändå bjöd på kaffe och hade en trevlig fikastund – så inget kränkande med det!

Men, efter interna studier, orsakad av bristerna i den organisatoriska arbetsmiljön hos oss generellt, så har jag faktiskt fått uppslag om nya titlar till mina bloggfigurer! Kan nu i stället för piccoloboss t ex skriva “tvåhundratusenkronorschefen” eller “miljonchefen” eller “tvåmiljonerschefen”, för numer är de tydligen indelade i olika fack, utifrån hur mycket pengar de har fått mandat till.

Nå, men det är ändå en kvinna som verkar ha tagit mest illa vid sig, och jag ber om ursäkt om jag dragit in snoppar och sånt här på min blogg!

Men, vad ska den figuren då heta? Kanonmaten? Eller kanske snyggingen? Jo, det senare är nog bättre, även om hon i och för sig har kommit att bli tvåhundrakronorschefens kanonmat på mitt fält – men, då jag inte är en kanon, så kallar jag henne snyggingen, eftersom jag tror att jag kollar in hennes snygga drag och färger lika mycket som männen!

Tragiskt dock, att män som under krig ska skydda kvinnor och barn i första hand, använder dem som sköld eller lockbete i stället, genom att reta upp dem i ett snurr, som färgstarkt snurrar vidare…

http://www.paddingtonsleksaker.se/liten-snurra-i-metall-med-olika-motiv.html

Tänk om Sverige hade infört allmän värnplikt även för kvinnor, så att vi också redan som unga lärt oss den manliga taktiken – ja, tänk vilka karriärmöjligheter det hade medfört!

Inte mycket taktik här inte… https://www.youtube.com/watch?v=75jvheO6jyY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *