Det tog länge – han hann med både mig och Bengt!

Här sitter han vår Kent – ensam på en bänk – dit han själv skickat andra?

http://www.nsd.se/nyheter/kent-ogren-efter-beskedet-att-sitta-tyst-ar-inte-min-grej-nm4613813.aspx

Mina misstankar om “fulfasonerna” inom SAP pekade dit redan 2008 (2005), och bekräftades när det var den falskt utpekade Niskas tur, i Landstinget…

Men tänka sig, att först nu, när mäktiga Persson besökte TV-handuksikonens bastu vid Muonioälv, och S i norr plötsligt blev så måna om LKABs stora valkassa – lät den starke ledaren från Jokkmokk själv gå ut i media och säga att han “slutar”… fastän han är kvar i 1 år, som alla andra på sin mandattid…

Så är det, politiken är ful och hård, och den törstar efter indirekta pengar och mycket mediatid inför valet och folkrösterna.

Omvänt – det är demokrati – och just denna baksida ska vi faktiskt ALLA medborgare i Sverige känna till, och helst vi tjänstemän inom offentlig sektor, d v s att inte låta sig luras till valrörelsen med otillbörliga beslut och ingripanden!

Man ska våga lämna kollektivet och tanken om “Vilka” man vill tillhöra – och i stället tänka “Vem personligen beslutar”? “Varför”? och “Varför just nu”? Just dessa tre frågor brukar jag ställa mig själv i min myndighetsutövning alltid när jag får uppdrag eller tips.

Och även om någon vill göra en anmälan som inte är solklar…

Vem vet, kanske spökar det här än idag?

http://www.kuriren.nu/nyheter/frustrerade-poliser-1360296.aspx

För även polisernas löner tas från Regeringens kassa, och regeringen leds av politiker, som känner politiker i norrbotten också, och mer där, ger mindre här… och att allt hör ihop, även gruvan, d v s arbetsmarknaden, där t o m polischefer har reagerat över att en kommun kan betala 8 000 kr mer i månaden för en polis.

Är vi tillbaka till 70-talet? Men där staten har tappat kontrollen?

https://www.youtube.com/watch?v=sTAvm_Fk09M

(och så Rantakyrö förståss – honom glömde jag, för han fanns inte med i politiken på min tid)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *