Oraklet Mona?

Det såg i alla fall ut som att hon såg ett spöke, den blonda kvinnan i baksätet på kommunens vita transporter – som kördes av Northland Niclas vid gruvvägskälet i går – när hon tittade mig rakt in i solglasögonen!

Vem var hon, och var kommer hon ifrån?

Hon såg viktig och seriös ut, som en jurist, men kanske lite novis och blåögd i sammanhanget? Det grundar jag i att hon satt bak utan pokerface, med gamla Northlandledningen i rodret – som hejade glatt på mig, om än något förvånat… ja, vilket slumpartade möte!

Hann inte se vilka andra som var i bilen, men de åkte i alla fall från gruvan och över Riksväg 99 till dammen, bakom låst bom.

Alltså, nånting är ju på gång i alla fall med den tysta gruvan!

Och vad gjorde jag där? Råkade bara vända i det breda vägskälet, för jag kom på att jag glömt köpa det viktigaste från Pajala – gräsklipparremmen! Tur nog stannade jag sen i närmaste p-ficka och ringde Jocke, för den hade inte ens kommit…

Ja, så det var bara att åka hem igen och klippa med handjagare… Men tur nog kom syrrans man förbi och sade att Jarmo i Kolari säljer alla typer av klipparremmar, och idag råkade han ha rätt sort för mig!

Mycket enklare och roligare att ratta runt med minitraktor, nästan som med betesputs. Snart dags för omgång 2 med den också…

De e mycket nu!

Tydligen var det Persson ändå – bra gissat facebook Tore! Och den blonda kvinnan Anitra?

http://www.nsd.se/na/goran-persson-besoker-pajala-nm4611441.aspx

“Ingen spaning – ingen aning!”

Ingen aning…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *