Smutskastning eller misstag?

Kan inte låta bli att reflektera över de båda sidorna i en häpnadsväckande facebook annons på Pajala Köp & Sälj!

M Kumpula, det kunde ju ha varit jag, men nu var det tydligen en annan, i tjänsten, som kvitterat soffan som ett led i transportkedjan till den konspirerande köparen…

Eller? Har köparen råkat ut för det tidigare? Att någon har norpat åt sig hennes beställda och betalda gods? Då är det kanske inte så konstigt om hon är på tå och vräker ut sig misstankar utan att ens ha kollat med leverantören först… d v s att fienden i affekt ses i ALLA.

Eller, är det så att just efternamnet Kumpula är legitimt för sånt enligt köparen, personligt eller kollektivt? Finns det möjligen fler halvkändisar i kommunen med det efternamnet, och som av någon anledning mer än gärna “bör smutskastas som kollektiv tjuv” i Junis utan faktakoll? Ingen nämnd… – inga bevis!

https://www.youtube.com/watch?v=WoYjIDwbzLY

En bra länk jag fick av en kollega igår, och som åberopar IQ som måttstock för konspirationsteorier!

(…. och i det här fallet avskrivs ärendet som ett MISSTAG, enligt besked från en säker källa – “
Saken är utrett och det var ett missförstånd!”)

– – –

Och ännu bättre att konfrontera källan personligen! Får då kan man få mer fakta, och inse att missförståndet, som så ofta är skapad av en tredje part med egen vinning (som att Postnord anlitar Bussgods ut i glesbygden), är helt logisk för den drabbade, som sökt men inte fått något bra svar heller från postnord… och faktum att 10 tkr kanske kan jämföras med 100 tkr för oss lite äldre – gör att man får förståelse för frustrationen över att ha “blivit av med en soffa”!

Men, nu får hon den, fast tydligen först på måndag…. och jag håller verkligen tummarna för att NÅGON vill ge henne GOODWILL och köra ut den redan i morgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *