Juckande körning, det är vad som krävs!

Idag var jag ute med sköna Svea igen, och när jag körde längs rågången, för att glida ner från ett gammalt älgspår och fastna 1 m från pappas krondike – då tog det hus i helsicke! Vad fan håller hon på med!?! Nu jävlar ska hon få visa vad hon egentligen går för, med lite stramare tyglar!!!

Gick fram till skidorna längs motorhuven, utan att sjunka i mjuksnön, och gav dem var sitt rejält stamp, arg som jag var… och sen gav jag järnet, för att i samma sekund bromsa – och visst, hon hoppade upp! Utan att störta ner på andra sidan…

Efter det juckade jag med gasen hela resterande rågångssträckan, balanserandes på ett gammalt älgspår, med tät skog på ena sidan, och ett djup dike på den andra – och lärde mig köra henne! Juck, juck, juck, med gasen, för då sjunker hon ner lite hela tiden, i stället för att flyta på och vingla.

Men vilket flyt sen! Där hon får, där kan hon verkligen sväva, min Svea – och snöskorpan den sprutade säkert 5 m upp i luften där bak! Oh, yes, jag kom fram dit jag skulle, och känner att jag har läget under kontroll. Om än det väntar ganska mycket jobb där ute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *