Inte död

Utskälld, men inte död…

Ja, idag har “Polis-Mona” blivit utskälld ner till fotknölarna, utan möjlighet till försvar i sak, d v s påhoppad med “hemliga uppgifter”. Och vad gjorde jag? Jo, till min egen förvåning, reste jag mig lugnt upp från stolen i Kalix, ställde mig framför den skällande personen, nära, och stilla blottade mitt bröst och könsorgan (inte naket, stopp, stopp, stopp… låt inte fantasin skena!) och sade att jag inte är rädd, typ modigt beredd på mer stryk… sen satte jag mig lugnt ned igen för att lyssna.

Hm, undrar vad beteendevetaren som satt med, tänkte om den reaktionen!? På den kanske medvetna och i förväg planlagda provokationen (?). Hur som helst, han som skällde, blev heller inte rädd för mig.

Och vad handlade det hela egentligen om? Kanske att jag inte har någon “farstu” här på bloggen? Eller, som Eva på Meänraatio idag förklarade på finska från sin egen familj, “että sillä ei ole porstuata, joka ottaa liika monta pulla faista” (att vid fika, den som tar för många bullar från bjudfatet, den saknar farstu – d v s inte handlar med måtta).

Nå, så mycket mer har jag inte att orda om “det” – det blir säkert bra! Och jag känner redan att jag har fått valuta för pengarna, d v s för fackavgiften, i form av kunskap (jo, jag är med igen, sen ett år tillbaka, för ordföranden jag skrev tidigare om, han har slutat för länge sen).

Okej, nå ännu det då, om ni undrar – ett svar på “varför dog jag inte”? För att det inte var “JAG” som blev utskälld, utan en del av mig, d v s i rollen som arbetstagare. Viktigt att komma ihåg, om ni känner att ni blir utsatt för något liknande på Era arbetsplatser!

Om ni är intresserade av ÄNNU MER… men har missat “Morgan”, så går det att se avsnitten om att lösa problem på arbetsplatsen via SVT Play, helt officiellt och gratis!

http://www.svt.se/morgans-mission/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *