Ja, varför är det så?

Att jag är en s k siren, som blåser varningsljud i samhället, är en allmän sak i sig, men att jag skriver så negativt om hierarkin i min organisation, kanske kräver lite mer belysning?

I grunden är det en syn, som kommer från en säker källa med naturlig insyn, och uttalandena har även setts av många på vår egen s k “intern TV”. I botten ligger otydlighet, även för cheferna själv – som tappat vissa befogenheter, men typ “råkar” ta sådana beslut i affekt ändå, och när det upptäcks, ändras sanningen, i syfte att chefen inte ska tappa ansiktet.

Sen har organisationen på ett nytt sätt tydligt delat på “chef” och “arbetsledare”, där de första styr, lite osynligt, och de andra driver igenom allt på plats, till vilket pris som helst, sant eller osant. En post som många poliser inte skulle ställa upp på, men ett påslag på mer än 10 000 kr i månaden, det ger en fattig polis hela 120 000 kr mer på ett år – så nog förstår jag att någon försöker i alla fall!

“Riktiga chefer”, det är vad jag efterlyser till alla med min varning – och “skiten som ska sopas från trappan”, det är “otydligheten” som råder, inte minst för cheferna själv!

Det kanske var tur att jag fick frågan vad jag “menar” med att skriva som jag gör? Men samtidigt tappar mitt mål effekt – för jag vill ju skapa tankar och debatt där ute! Engagera genom att provocera, typ.

Ungefär som “Svea” gjorde med mig idag… (den fick nytt namn)

Hon är smidig, men för lätt för sin motor, och timglastyngden är svårmanövrerad…

Tyngden ska sitta här för bättre styrning…

(ja, det är mycket pulversnö – jag står och har det ända upp i skrevet!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *