Måste göra om

Mattspänningen blev på tok för hård härmomdagen, det märkte jag i dag när jag for ut i mjuksnön för att testa flytet – och tappade effekten totalt! Hm, en märklig känsla… och när jag beskrev den för pappa, trodde han att jag blivit lurad på en skoter med otät motor…

Hjälp, tänkte jag, att kan det vara så? Men varför helt plötsligt, och inte när jag provkört tidigare? Och när jag läste instruktionsboken igen, så fick min spontana känsla rätt, att tappad effekt följer om man spänner mattan för hårt.

Nu är det bara börja om, och försöka med bokens 7 kg, på ett annat ställe, så det blir 4-5 cm där. Sen måste jag även mäta centreringen på ett annat sätt än förra gången, d v s inne vid skenan och att skåran är lika på båda sidor.

Ids jag göra det idag? Eller ska jag göra det i morgon? Släppa ut hästkrafterna från fängelset…


Eller, tänk om det bara var +- sextrycket som blev för hårt? Trycket ska vara typ mindre än hälften av det tryck man använder till lättmetallfälgar, för att mattan inte ska låsa sig… men om det blir för löst – då kan man tappa boggiehjulet!

Livet är inte lätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *