Först bakifrån sen framifrån

Fiaten har fått jobba idag, på lite annorlunda sätt än den är van vid – som en verkstadslyft!

Var en sväng till koski i kväll, och efter mekanikerlektionen jag fick av Mats K och Mattias T där, så vågade jag mig hem och prova själv att finjustera enligt instruktionsbokens tips för bättre styrning, flytförmåga och komfort.

När jag kortade av remmen för att få upp främre boggien så blev mattan längre/lösare, och jag behövde spänna den rejält för att få femkilostrycket med fingret att bli dryga centimetern vid slideslutet, och bara ett omtag för att få den centrerad efter femsekunders testet – där satt den, exakt 2 cm på bägge sidor!

Men, det som var svårt, var att uppskatta det här med det rätta sextrycket… (typ en siffra i instruktionsboken som anger hur hårt en bult ska dras åt) men jag hoppas att bulten sitter kvar. Lättast var att sänka trycket där fram.

Jag är nöjd, och skotern har också gått och lagt sig mjuk och ledig – inte alls så styv längre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *