Styv så jag fick ont i ryggen

Vikingens växellåda fortsatte att pipa trots kedjespänningen, så nu har jag investerat i en ny dragare!

Verkar vara en bra maskin, men första känslan är att den är för styv och understyrd jämfört med vad jag vill ha, vilket “enkelt” ska gå att justera enligt instruktionsboken… men, jag måste ta hjälp, det kände jag direkt! Och, så måste jag göra plats i syrrans varmgarage… för vätskekylningen gör att det bildas is lite här och där när tempen på järnet stiger!

Ja, det var en hektisk dag igår. Först hämta skotern, sen sitta med i radion…

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/867618?programid=1017 (meänratio 9/3 kl 17.10)

…där jag lärde mig att det inte är försvarsministeriet finsk polis tillhör, utan inrikesministeriet… men jag hade rätt att “Rajavartiat” ändå tillhör samma minister som polisen, d v s finska gränsbevakare som gör att jag i tjänsten är lite “rädd” för att åka över på finsk sida med vapen utan en ny lag.

Åter till skotern… söker information om dämparna på nätet – och råkade hitta ett roligt namn till den – “Hulken”! 🙂

http://www.sledtrax.se/articles/1314/members/2014-01-29_18_pansardivisionen/index.shtml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *