Änglanötter på rysk youghurt

Känner mig priviligerad som har råd att köpa kravmärkta produkter, för det är märkbart bättre kvalité på smaken, som de här nötterna jag köpte för att strö på den feta yoggin, när jag blir sugen på Magnum med nötter, typ.

Och idag har jag varit “duktig” igen, för jag har helt allena spänt kedjan i Vikingens växellåda, efter att ha fått tips om att den är lös, att det är därför det kan börja pipa från backsummern under framåtkörning.

Ja, det var mycket enklare att spänna kejdan där, än att t ex tvätta toastolen eller få rena fönster. Varför tror vi kvinnor att mansgöra är så mycket svårare än det är! Det var bara att ta en söt liten skiftnyckel, lossa på en mutter, dra gummitätningen, och skruva på, tills det tog stopp för handen, och sen tillbaka med gummit och dra åt muttern – klart på ett par minuter!

Om det blev bra? Ja, det kändes som det, växeln var inte lika glapp i sin rörelse, utan hittade rätt direkt, men jag har inte kört den så hårt än att jag vet om den börjar pipa eller inte.

När jag gjorde det där, och funderade på annat, tänkte jag att åtgärderna nog behöver göras i min organisation också, d v s ledningen för driften beöver spänns åt, vare sig det är en växellådskejda-typ eller en fläktrem-typ, för annars havererar hela systemet, med följdskador i drivet och driftstopp i energin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *