In i spöktimmen från snösvängen

Pust, pust, det var jobbigt, med vinden som tilltog, och snön som yrde, som en virvelvind från slungan. Men nu är det gjort, och trots lite motgångar. Slungan lossnade nämligen från fästet, då säkerhetsbulten gick av. Ett himla klonkande blev det, så jag stannade snabbt, och frikopplade innan något hann skadas – inte ens kraftuttaget hann dela på sig eller hydraulslangar lossna, vilket underlättade det hela mycket, d v s “bara” ställa in så tappen går i, och sen lägga ny bult.

Före det har frontlastaren krånglat, och jag har fått använda både slägga och fil, för att få skopan att bli låst. Och sen har jag även klarat av att spänna fläktremmen helt själv! Batteriet ville till att vara tomt jämt, och lampan lysa även under körning med alla lysen och cupéfläkt på, så jag hoppas att det blev bättre nu, och med vattenpåfyllning och långladdning härom dagen, så startade den bra i alla fall idag.

Men suck, nu är jag trött. Och jobba helg ska jag… Dessutom fira en 60-åring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *