Satan vilken abstinens!

-2 kg visar vågen, bara av att vara utan så mycket godis och kakor i några dagar… men det är inte så “bara” för känslan i kroppen – för jäklar vad jag har darr i blodådrorna, hela tiden i armar och ben typ, och speciellt i huvudet nu på morgonen, innan frukost… ja, det känns nästan som att blodtrycket är 0!

Sockerabstinens… och hur hemskt hade det inte varit om jag ännu på det hade varit en läskedrycksdrickare!?

Läste en artikel om kolesterol, där den egentliga boven för hälsan egentligen inte är fett, utan snabba kolhydrater, som skapar det skadliga fettet, gör så att fettet finfördelas och härsknar i kärlen… varpå många måste äta mediciner mot det.

I samma artikel kunde jag inte undgå att läsa det “dolda” budskapet om läkemedelsindustrins monopol på medicinen mot högt kolesterol, som tillverkaren tjänar miljarder på… och tanken om ett ett nära samarbete med t ex Coca Cola slog mig…

Den ene föder den andres bröd, på den tredjes död…

Hm, en bättre morgon kunde jag ju ha haft. För nu känner jag mig svag och ynklig, medan snön den bara vräker ner, och kräver en stark och dådkraftig snöröjare! Hm, hm, men det går nog över, för smaklökarna har också ändrat sig – förut smakade en morot jord, men nu smakar den socker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *