Dålig syn och invaggad i ett dolt straffstystem

Rubriken är en bra sammanfattning av folket igår.

När jag jobbar, och tar emot folk, som igår, genom att bl a lämna ut pass, så reflekterar min hjärna över det jag ser, utöver mötet med själva ärendet. Och i morse när jag vaknade, så hade den, min hjärna, att lämna en rapport…

Folk som hämtar pass har många svårt att se den vita raden som de ska skriva sin namnteckning i, den hamnar ibland nedanför, eller på sidan… innan man hinner säga stopp. Och därför borde vi kanske hänga ett par OK-brillor i receptionsluckan?

Men, det som jag kanske blev mest upprörd över, var när ett upp-plockat gods skulle typ mordutredas… inte för att ägaren var okänd, utan för att… ja, vad? Fick inte det att gå ihop till annat än jag som tjänsteman med min arbetsuppgift var planerad att bli en del i ett dolt straffsystem mot en medborgare i kommunen, i brist på bevis för rättsstraff. Hm.

Hm, hm.

Nå, vad ska jag göra idag då? Det får vi se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *