Roligt att se!

Nu har jag åkt spark med Nitro ett antal gånger, och kan äntligen säga att jag fick bröstselen att vara till belåtenhet. Först var den stora selen för stor, trots att avsikten var medveten, att köpa en för stor så att det skulle få plats med kompletterande skum och fårskinn i bröstet för hans komfort. Han drog bra, men selen snurrade runt hela bringan typ. Sen minskade jag omfånget lite, och det såg bra ut, men han slutade dra. Gissade att det tryckte mot halsen, och även sekundärt även under bröstkorgen, så dags för nya åtgärder. Och så igår, när jag “släppt ner” hela hoito, genom att ta bort mankskummet jag satt, och bara ha kvar fårskinnet där, så drog han igen – så himla härligt att se hur han travade vackert med långa framben, ledigt och länge – som en Grand Prix vinnare!

Alltså, en sele ska vara ganska så slapp och sliddrig, sitta lågt, och ha remmen runt bröstkorgen jätte lös, minst 10 cm häng, så att det inte hindrar andningen. Kanske inte ser så snyggt ut när den i bland är på sniskan när han inte drar, men sen när han drar – så jädra vilken skjuts man får!

Jo, jag har en riktig dragsele också, men den använder jag bara till skidtolkning, för då är tanken att han inte samtidigt ska “rastas”, då ska han vara färdigrastad och bara jobba på, d v s dra.

Annars då? Vitt, vitt, vitt, så det förslår. Knappt man ser konturerna på något annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *