Nattlig eskortkörning

I natt när jag jobbade, hade jag nytta av min utbildning från försvaret, i s k eskortkörning. Det är inte ofta det händer här, men nu var det en ambulans i vårt län som behövde förstärkning när en patient skulle föras till sjukhus. Gissar att det inte hör till vanligheten för ambulansen heller, att ha en polisbil hack i häl, på 1001, 1002, 1003, 1004, 1005 tids avstånd konstant ute i ödemarken, som en jojo oavsett körstil… Och faktiskt, jag tyckte att den manlige förarens ögon glänste lite extra när vi kom fram, så han verkade nöjd. Det övriga gick också bra, d v s akutvården av patienten.

Men, som alltid efter natthelgskift med mycket bilåkande och långt sittande med skyddsutrustningen på, så har jag ont idag. Det är ländryggen med strålning ut i höften och resten av benet. Suck suck, t o m hundpromenaden blir störd, och så även TV-tittandet.

Inspirerad av pappa, som följer allt på skidor i TV-rutan, så har jag kollat på stafetterna idag. Kul att se Charlotta åka starkt, även om jag i blicken tyckte mig se att “det har hänt något” med henne, som inte bådar gott. Men, gott bådar det för chefens svärson, som verkar ha det där som “Harvala on”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *