Varför rapsolja?

Vaknar varje morgon med uppriven gom och hals, med magen lätt syrlig, och det mer och mer i takt med rapsoljans antågande i det dagliga brödsmöret! Usch, varför just rapsolja? Kunde man inte blanda in olivolja eller avokadoolja i stället?

Har varit så nöjd och glad när OKQ8 i Pajala slutat leverera diesel med rapsolja i, eftersom jag inte tål förbränningsavgaserna av det. Men, när en storkonsument slutar köpa rapsoljan, så måste en annan ta över? Och därför har skiten hamnat i smöret i stället… (och även i bensinen som blivit gul numer?)

Hm, måste jag börja tillverka eget bredbart smör, eller finns det något utan rapsolja i affärerna? Har försökt med messmör, men det är liksom inte riktigt samma sak, smakar helt annorlunda…

Jaha, och utöver rapsoljan då, som förstör min livskvalité, på samma sätt som smörblomman förstör djurens ensilage, så har jag funderat på det spännande sossekriget som pågår i kommunen. Och där kan jag konstatera att “ungdomen” i partiet går på samma mina som jag… att de tror att det är “fairplay” som gäller inom partiet… ett parti där det inte ens är högt till tak, även om man på namnet skulle kunna tro det.

Suck, suck, nu är min spådom den, att en ung familj kommer att lämna Pajala ganska så snart, då det blir regelrätt “avrättning” från poster och positioner, samt allmän smutskastning som är jobbig att parera.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6611303

I praktiken? Omvänt spel, d v s att Johny och Jan klanen värvar medlemmar och tar över makten i arbetarekommunen igen…

Så, ni som vill undvika “orättvisor” som gör er upprörda och arga, håll er långt borta från den politiska världen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *