Vad är syftet?

Sitter här vid brasan och njuter av duggregnet där ute. Tittade på väderprognosen, och ska planera min dag efter det.

Igår funderade jag ungefär på samma sätt, när jag vid eftermiddagskaffet satt inne på stationen och njöt av lugnet ute på samhället. Men där är det inte så enkelt som hemma, för vi har flera samhällen i kommunen att ta hand om, inte bara den utanför stationen.

Vi diskuterade inkommande samtal och mejl, som dominerades av anmälningar om okynneskörningar i byarna, vilket är ett återkommande problem, år efter år, efter år… och lika stort och frustrerande för det för folk!

Det är en sak om busungarna smygkör sina trimmade mopeder eller crossar snällt förbi gårdarna, och obemärkt begår brott genom att köra sina “motorcyklar” utan A behörighet, för då är det nog bara polisen som bryr sig. Men när ungdomarna för flit drar på och retar folk kors och tvärs i byn, då blir det allas sak!

Att ringa polisen är ju då naturligt, men vad är syftet egentligen? Jo, att få den störande körningen att upphöra! Inte att polisen ska skriva rapporter eller böter till barn och föräldrar.

Så, medan jag är ledig och njuter av duggregnet i brasvärmen, hoppas jag att samhällena där ute själva löser problemet gällande de inkommande samtalen och mejlen på jobbet! (Hur? Genom att prata med “byaåldermannatyper” i byn).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *