Perfekt sök

Nitro, försedd med pejl, var lös för första gången med mig, och det gick ju galant!

Stannade bilen, han hoppade ut, tog upp ett spår, skällde i extas efter en kort stund, sen ett lugnare skall ett par minuter, för att sen öka tempot rejält, sakta in, och slutligen en cirkelformad båge om ca 600 m, och sen tillbaka till mig! Perfekt i en mindre skog.

Ingen björn, och såg heller ingen älg, men det var en bra början tänker jag, som en helhet, att få tillbaka hunden och vara hemma inom en timme. Uppmanade honom att göra ett nytt sök, men då försvann han bara 50 m, innan pejlen visade “ståndskall”, som dock inte hördes… och jag såg att han jagade en råtta under en björk… Fick t o m gå hämta honom! Och björkens rötter var helt blottlagda av hans liggande jakt…

Så, än en gång kan jag konstatera att den gamle ägaren hade rätt, att Nitro gör sök på älg, skäller en kort stund, för att sen stanna och jaga råttor resten av dagen… m a o som sagt, han är en hiirikoira (råtthund) – inte en hirvikoira (älghund). Men, jag lär mig av honom (och efter hundförartips jag fått) – och kanske blir jag en hundförare i skogen en vacker dag! (idag var det dock lite regnmulet, och kanske har vi bara fystränat honom för dåligt?!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *