Markku är mitt VB

Jo, häromdagen fick jag lite oro i magen, för jag har tre områden vindfällen som behöver omhändertas, men mitt bondförnuft räckte inte till att prioritera – och jag fick “mahottomuus”, som man säger på finska. Men då strukturerade Markku i telefon upp kommande planer, kontra ekonomi för utgifterna, och föreslog ett område som nummer 1, ett annat som nummer 2, och då blev ju det tredje nummer 3, det område som skapar mest olust faktiskt.

Så, från ett vakthavande befäl i Umeå, är jag nu hemma, för att lägga min semester på Markkus prioriteringar. M a o kan man säga att jag ska börja med filéerna och stekarna med experten, sen hämtar jag bogar och rygg pö om pö, vilket ger minst förlust, d v s inkomst i förhållande till arbete och utgifter, om de skulle bli kvar i skogen och förstöras.

Hur som helst, skönt med semester! Och nu vet alla bovar och banditer där ute, att Pajala är “fritt fram” från den “skogstokiga” batongoflickan några veckor framöver.

Trevlig sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *