Bakslag och ljusning

Det kändes mörkt när SCA meddelade att de inte kan ta emot mer timmer, att det är stopp på sågen, och att även det jag redan avverkat i maj kommer att ligga vid vägen, åtminstone till nästa vecka. Hm, inte konstigt, när virket från Finland trycker på, typ 24 timmar från att det fällts. Och nu vill finska staten även hinna få in sina vindfällen, så Ponssen som skulle bli ledig hos Markku, och ev komma hit, den fick fullt med jobb där.

Det ljusnade, när den lokala sågen sade att de kan ta emot även mitt lilla parti vind- och handfällt virke. Skönt! Men det är lite brådis, för vecka 26 är snart. Det är då sågens inmätning tar semester.

Jaha, och i övrigt då? Jo, jag och Nitro hade en liten konflikt igår, och jag vrålade till slut att om han inte slutar dra så kommer jag att strypa honom…. Men, han bara fortsatte att dra efter harspår, ungefär som att han visste att jag inte gör det. Däremot hamnade han in i hundgården i ilfart, och har fått vara där… vi är ungefär som Emil och hans pappa.

Tror att jag överdoserat fodret lite, efter att ha upplevt honom som lite mager när pälsen fällt, vilket har gjort att han fått i sig för mycket kolhydrater, och blivit överenergisk. Hoppade över kvällsmålet igår, och genast var han lugnare i morse. Ingen glansig ADHD blick. Och jag funderar nu allvarligt på om jag ska lyssna till min kollega, expert på näringslära, och byta foder.

Men, först ska jag sänka dosen, enligt påsen, för jag har bunkrat upp med flera säckar. Det är ett specialfoder utan vete och kött, samt innehåller glukosamin upptäckte jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *