Ljus decibel

Funderade länge på vad det var som lät så illa i öronen, och först trodde jag att det var två trimmade mopeder som lekte i berget. Men när jag såg att Nitros öron också led, och han tittade upp mot himlen, så upptäckte jag till slut en s k drönare. Usch, vilket ljust och strakt ljud den hade, har ont i öronen än!

Hoppas att grannen över ängen bara provkörde den här i bebyggelse, och inte upprepar flygningen fler gånger. En sån är ju annars bra att ha, t ex när man ska inventera sin skog, kolla gränser, osv. Borde skaffa en själv också, för det verkar inte behövas tillstånd om man håller sig i skogen, och inte sprider bilder.

http://www.transportstyrelsen.se/dronare

Så här svarar Transportstyrelsen på frågan:

Flyger man privat behöver man inget tillstånd från Transportstyrelsen.

Det finns dock vissa regler att förhålla sig till.

Nedan kan du se det informationsblad som vi har på vår hemsida som kort beskriver vad som gäller.

http://www.transportstyrelsen.se/globalassets/global/luftfart/luftfartyg/flyer.dronare.webb.slutversion.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *