Ledproblem och rep

Medan skrivuppehållet pågått, har jag jobbat, repat och masserat Nitro. Märkte en morgon att han var stel som tusan, och tänkte att han är sjuk, men sen insåg jag att han är typ morgonstel bak. Så jag har utökat mitt tidigare masserande av den hårda nacken, att omfatta även bakpartiet, och dessutom bytt promenadsida av vägen – d v s att jag har honom på högerkant i stället för vänsterkant, i hopp om att muskulaturen jämnar ut sig, för han är sned!

Och under mina promenader har jag fått många teorier om varför han slutat skälla älg – allt från urinstenar, analsäcksinflammation som man undviker genom att ge ben, till att han haft en viss sorts pejl med skallindikator som när den blir blöt orsakar hunden obehagsljud vid skällandet.

Ja, och vi får väl se, för han har börjat skälla mer och mer för varje dag i hagen. I början var han helt tyst, ylade lite, men nu skäller han argt varje gång jag lämnar honom. Och masserandet har hur som helst haft bra effekt på hans smidighet – för i förrgår vågade han sig för första gången upp och ner för min branta trappa till vindsvåningen, där han synade varenda dammtuss…

Förtjust var han också, säkert efter flera veckor av funderande, att “Var har min nya matte sitt bo egentligen?”. Han har tidigare bara varit hemma hos mina föräldrar och syrran, och jag verkligen såg hur hans polletter trillade på plats när han nosade på min obäddade säng och övergick till glatt svansviftande. Hundar är inte dumma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *