Terapin tog andra former

Efter att ha pratat med gamla ägaren mer ingående om Nitros historia, så är jag nu i stället övertygad om att han är rädd för björnen som björn, inte som älg. Han har nämligen skällt på två björnar i hägn, men nästa gång när björnarna var åtta, så slutade han skälla helt. Och det kan man ju förstå – för vem känner sig inte sänkt i självförtroendet av 8 nallar?

Och björnterapin har gått bra helt naturligt, med lite hjälp från Egons collietjej Donna (tror jag hon heter) som inte synts till på länge, men som en dag stod och poserade uppe på snödrivan igen. Efter det har Nitro på helt egen hand närmat sig björnen, för att idag helt själv gå fram och nosa på den, utan uppmaning från mig, och till råga på allt hitta något gott att äta nedanför den. Colliekiss? Hur som helst, det tar sig med lite tålamod och blöta byxor! (sitter i drivan och väntar)

Sen råkade jag även stärka hans självförtroende på annat sätt också, när han lyckades hitta en kotlettbenbit i skogen, och jag lät honom äta upp den, trots att jag först försökte säga loss av rädsla för att den skulle fastna i halsen. Han viftade bara på svansen, men släppte inte, och jag tog inte dusten att gräva ut den från munnen – och av det växte han tydligen jätte mycket – för kort därefter kom ett “ståndskall” på rådjuren! (och de stannade faktiskt på håll och tittade)

Tidigare har han bara gläfsat till två gånger när han sett dem, och tittat ivrigt när de rusat iväg, men nu var skallet bestämt, ihållande, och mörkt från magen. Fint!

Men, sen kom bakslaget igen – han verkar vara allmänt ängslig att gå i skogen i skymningen… Så, skogsträning även i mörker, och lossträning, det är vad som står på listan för oss nu, eftersom han har börjat söka förarkontakt med mig, och även lyssnar till sitt namn med mitt uttal, samt låter mig hantera både klor och tänder. Och massage, det gillar han verkligen!

Hund, hund, hund, för er som inte är intresserade, så är det kanske inte så intressant. Men det är intressant, och intressestyrd som jag är, så blir det hund även här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *