Jag får ge mig till tåls

Skulle vara så sugen på att släppa Nitro lös att njuta av det fria livet, precis som jag, i den egna skogen, men, eftersom det kan finnas vilt där, inte minst i form av renar, så får jag inte det nu. Det finns lag för det, och sen säger ju det sunda förnuftet också, att gravida mammor tar skada av att bli jagade för sitt liv… även om hunden “bara skulle leka lite”.

http://www.brukshundklubben.se/hundar/aga-kopa-hund/lagar-forordningar/

Hur som helst är det helt underbart ute i naturen nu, även om det var s k “ubåtsföre” i går… d v s Vikingen tar sig över allt, bara man inte är het på gasen, för då kan den dyka, tippa eller ställa sig. Körde längs en rågång, där det var tät skog på ena sidan, djupt dike på den andra, och så hade ngn redan kört där tidigare under vintern, så det var delvis en smal hylla att försöka hålla sig på dessutom – så det gällde att ha tungan rätt i mun, och svettigt blev det under hjälmen!

Ja, jag körde fast en gång, men kom lös efter 5 minuter. Hade jag vetat att det var vattenihåligt “fastna i spaden snö” som även fastnade innanför mattan, så hade jag nog låtit bli den där rågången. Det hade varit trist om jag ensam hade tippat ned i det diket, flera kilometer hemmifrån, när inte ens skoterleden bar att gå på… Men, för den som inte redan visste det, så är jag av typen “gillar utmaningar och söker spänning”, och jag växer inombords av att klara mig ur svårigheter och problem på egen hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *