Skärtorsdag

Fläskbrännarwalk

med inslag av inspektion och filosofi i närmare 1 mil skoterspår, och första gången jag kissade, så fnyste han, och andra gången jag kissade, så dök han rakt på det och rullade sig där… hm, det måste ha luktat väldig illa i hans värld, eller tänkte han att bytena är mindre rädd för mig än för honom? Hm, hm, jakthundar brukar ju rulla sig innan jakt, och lukta skunk! Eller, vill han lukta lika mäktigt som mig kanske? Får tolka det som så, känns bättre!

Ja, även expertisen har två tolkningar: “När hunden hittar något riktigt illaluktande lägger den sig och rullar rygg och flanker i det. Det kan vara ruttnande djur, hästgödsel eller något annat som vi tycker är äckligt. Vissa tror att det är ett sätt att maskera den egna doften för att förvilla bytesdjur. Andra tror att det är ett sätt att skapa en gemensam doft i flocken eller en doftsignal för att signalera status.”

Och nu säger jag “Voi taivas”, vad mycket godis det fanns i påskägget! Tack Amppa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *