Nu är han här

Snabbare än jag kunde ana, så har jag en hund i min nya gård!

http://www.blocket.se/arvidsjaur/Jamthund_65699861.htm?ca=1_10&w=1

En jakthund som har slutat jaga, och vars främsta uppgift är att motionera mig… vara vårt sällskap här på gården, och senare hundläromästare för den planerade valpen.

Övertagandet har gått riktigt bra, och han verkar vara en snäll och mycket mentalt stabil hund. Han morrade dock argt åt Egons stora björn i trä, och vi måste gå förbi där igen för att se om det är ett spöke, eller om det var hönsens okända lukt han egentligen reagerade på när björnen överraskande stod mellan två stora drivor.

Det är intressant att lära känna en vuxen hund, och uppleva hur viktig betoningen på bokstäver är. Det ska vara långt ii, inte mitt korta i, innan han reagerar på sitt namn Nitro. Och nu hör jag att han har börjat skälla där ute, första dagarna har han varit helt tyst, bara ylat lite på morgonen för att locka ut mig till frukost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *