Motion och träning

Så mycket motion som jag har fått idag, det var länge sen sist. Och jag måste erkänna att Nitro hjälpte mot min rädsla att bli andfådd. Jo faktiskt, jag har för något år sedan känt av obehag i hjärtat som skrämt mig lite från att anstränga mig “på riktigt”.

Men idag har vi tränat, både höger och vänster, kontakt, samt in och ut i bil. Det har gått bra, men han lyssnar inte till sitt namn hur jag än försöker säga det, och när jag säger sitt, så ligger han… och jag tror att vi har språkförbistringar i dialekt från väst till öst.

Tur att kroppsspråket funkar, och kemin stämmer, för den viktigaste träningen blir renar. För vi hade otur att en ren rusade på nära håll och skapade intresse här bakom huset, helt utan förvarning, medan vi tränade på rådjuren som låg en bit bort.

Nej, nu måste jag låta honom vila. Egentligen är det matdags, men jag ska vänta ett tag. Damen på försäkringsbolaget nämnde nämligen att Jämthundar är extra känsliga mot tarmvred, p g a sin djupa bröstkorg och smala midja, liksom schäfern, och då ska de ta det lugnt före och efter maten.

Tycker i övrigt också att jämten påminner om de polishundar jag har träffat, och tänker att det är en bra kombihund för den som gillar både bruk och jakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *