Caravan

Jakthundsfebern ville inte lägga sig, så nu har jag att lasta av en färdig hundgård från igår. Gjord av en byggnadsingenjör, och kojan ska rymma två hundar i arktisk miljö.

Hunden på skymningsbilderna har inget annat med mitt köp att göra, än att det är en tik av samma ras som jag till slut har fastnat för. En ras, som enligt ägaren som sticker in handen på bild, har exploderat, och i Finland produceras mer valpar än det finns efterfrågan.

Och min egen amatörfundering nu är, att hundvärlden är en egen dold union, där nutidens Jämthundar faktiskt ser ut att ha fått mer varglaikatyp i sig, mot hur de såg ut förr. Eller, så har jag bara sett väldigt få och likadana jämthundar förr.

Fina hundar, och fin hundgård!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *