Ekfatssmak

Wiskeyn satt fint, som balsam för själen. Det behövs inte många centiliter i ett glas, och det räcker hela kvällen. Smutta. Fick hjälp av Markkus systerson, men han lämnade det lilla som fanns – för den sträva och träsmakande drycken fastnade tydligen på hans tunga, och upplevdes obehagligt.

Där ser man, att det en tycker är behagligt, kan en annan tycka är obehagligt.

Sitter här med en annorlunda morgon, och väntar på Markku, igen… för nu är han och byter olja på sin dotters bil, för hon ska åka ner till skolan igen, och då måste bilen vara tip top till nästa lov (nej, hon har tyvärr inte visat intresse för att “göra själv”).

Och medan jag sitter här och tittar ut, njutandes av ekfatssmaken från igår, som även slår igenom morgonkaffet på tungan, så läser jag mer om det jag såg på verkstadsbordet igår, och fick en kopia av, av arbetsgivaren på det stället.

AFS 2015:4

https://www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/publikationer/foreskrifter/organisatorisk-och-social-arbetsmiljo-afs-20154/

Och undrar hur länge det dröjer innan rikspolischefen har informerat mig? Jag är anställd på en myndighet, Polismyndigheten Sverige, och han är min myndighetschef. Dock verkar “regionen” ha fått stort ansvar även hos Arbetsmiljöverket, liksom hos Polisen, där jag tillhör “Nord” och informeras säkert på den nivån, i enlighet med verkstadsbladet – “Som arbetsgivare har du ett ansvar att informera skyddsombud och dina medarbetare…”.

Spännande att också se om även Pajala Kommun hamnar i “Region Nord”, eller vad annat skulle “norrstyrelsens” storregionen kunna tänkas heta?

Jag har inte uppehållit mig bara på den nivån, utan lokal-lokalt även här i Pello, d v s företaget som Markku ingår i. Ett företag som jag vet är känt för sin ordentlighet, renlighet, och avsaknad av konflikter… 0ch JAG undrar ju förståss att hur kan det komma sig?!

Själv känner jag direkt, när jag kliver in i ansvarsposition och “pillar lite” i deras förehavanden, att för mig lurar ju konflikten direkt bakom hörnet! Och i klartext vill jag ha mer tydlighet och konfontera VD:n rakt av om helhetsansvaret.

Men, jag låter bli. För husfridens skull. Och konstaterar i stället, att den framgångsrika sociala lösningen är “delat ansvar utan ersättning, och mycket humor”! Men jag ser dock, att den andra sidan kan ha en onödig annan text, som på bilens passagerardörr här utanför, där det står “Limited”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *