S S

Snickrat

Snöröjt

Om det är någon som undrar varför jag inte skrivit på länge.

I kväll kände jag dock att jag måste få “skriva av mig” lite obekvämligheter igen, utifrån tidigare reflektioner om morot och piska positioner i listor och så, detta eftersom jag redan tidigare funderade över hur en kollega från annan ort också plötsligt hamnade lägst ner hos oss – och först i dag råkade höra svaret – hen var inte med i facket!

Där ser man. Det är inte alltid arbetsgivaren som står bakom piskan, även facket kan ha en stor roll i det barnsliga ohyfset på arbetsplatserna.

Facket, de ska förtjäna alla sina medlemmar, annars kollapsar systemet till slut. Och därför är det extra viktigt att försöka fånga upp avhoppare istället, för dessa ser sånt som kan vara problemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *