Vi måste rädda Charlotte!

Vår duktige skidåkare från Tärendö har hamnat i klorna på patriarkatet inom skidsporten, där de auktoritära försöker bestiga henne som en schimpanshane, enbart i dominanssyfte.

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/kallas-ilska-i-svt-det-dar-far-sta-for-honom/

“Jag vet inte vilket syfte han hade när han sa som han gjorde”, säger Kallas egen tränare – och jag undrar varför han är så diplomatisk? Han vet säkert vad det handlar om.

Charlotte Kalla, en förmögen skidåkare, varför får hon inte “bestämma själv”? Kanske just därför… d v s att skidsporten tycker att hon har tjänat nog med pengar, och ska stå åt sidan, och helst hoppa av?

Jag skulle bli skogstokig om jag vore Charlotte. Först bli smutskastad, och sedan osynliggjord även inför media, genom att knuffas undan sådär från en intervju – och samtidigt få skulden i radio och överallt för att “hon inte gör sitt jobb”.

Fräckt. Och jag hoppas att Kalla nu tar fram Bibeln, läser Predikarens kapitel 10 – biter ihop och kommer igen!

Grrrr, jag känner verkligen empati, och hoppas att hon kan lämna allt “latjolajbande” i teamet, ta sin egen tränare och en egen vallare, och åka fort! Tiden för karriären är begränsad, rent biologiskt, och den tiden kommer inte tillbaka.

Och framförallt, “Gå inte till en mental tränare” för at få bort den svarta ilskan – det är livet i den som ger SEGER!

Krossa, krossa, kroossa, täck de dumma med moossa.

Så, nu känns det bättre.

Och ögonen sägs ju vara själens spegel, så det kanske är sina egna ögon Persson ser och pratar om? (Charlottes ögon ser i alla fall ut att må mycket bättre än hans egna)

http://www.svt.se/sport/vintersport/det-uttalandet-far-verkligen-sta-for-honom/

Jaha, och vad gör jag nu?

Jo, jag lämnar över den mentala stafettpinnen till f d kommunalrådet B Niska, som nu förhoppningsvis hjälper Charlotte med ett s k “Pressmeddelande” – det har alltid varit hans specialitté, och han följde ju henne till Tour de Ski också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *