Men se – det har snöat igen!

Jippiii vad kul.

Suck. Redan igår var jag så less, och fick helt knäppa tankar – som att jag önskade att pappa hade knarkat, så att han skulle veta hur en sträng ska se ut… För att snabbt tänka om, att i så fall hade han nog inte alls gått här med snöräven, och gjort sina “högar” som stör hela mitt plogkoncept!

När pressen stiger, då blir irritationen närmare, och då gör jag som så att jag “gör om”! Just det, alla pappas högar blev strängar, med snöräven och mycket onödigt svett. Sån är jag, när jag vill en sak, så gör jag det själv, om ingen annan förstår att göra det.

Och varför i det här fallet? Jo, för att skona traktorns “lameller”, kopplingen som tar stryk när krafttuttaget får för tjocka högar att tugga i slungan som börjar gå tungt – och då hörs det ett klagande vinande, och det börjar lukta illa…

Med den här snömängden som kommer, har jag helt enkelt inte tid med en ny traktorreparation!

Och Vattenfalls fällda stockar, ligger också ännu där under…. hm, för att inte tala om timmervagnen. Ja, det är mycket snö överallt, och nu så pass mycket också, att även vissa tak måste skottas. Suck, suck, suck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *