Ett rekord år, tydligen

Med lite dåligt samvete gick jag ner för en liten pratstund, om den irriterande stora snömängden, och då fick jag höra att det här är ett rekord år. Pappa minns inte att det skulle ha kommit så här mycket snö under hans 80 åriga vuxenminnestid, och pappa menade på att grannen Stig har mätt det till över 1 m redan innan det senaste föll idag… Alltså JÄTTE MYCKET SNÖ!

Så, min irritation kändes plötsligt normal, eller så visste pappa exakt vad han skulle säga, för att få mig på bra humör igen! En snäll pappa har jag hur som helst, och som har lärt mig att sköta en hel gård.

Men, vems katt är det jag ser? Visste inte att vi hade katter i byn. En ljusbrun, gulaktig katt, med vit krage och randig svans. Nätt och fin, som en iller, smyger den till min ladugård, för att jaga råttor?

Då har jag inte sett fel tidigare, när jag en dag tyckte att jag såg kattspår bland alla andra djur jag har här. En rik gård, min Herres hage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *