Polisens lekstuga

Den här polisen, det är jag det, som försökte stoppas från Kalix,

http://www.kuriren.nu/nyheter/tornedalen/polis-stoppades-av-skyddsombud-8725770.aspx

och jobbet var det här:

http://www.kuriren.nu/nyheter/tornedalen/uppdaterad-tva-man-i-slagsmal-pa-boendet-8720774.aspx

Lekstugan är inte att Polismyndighetens skyddsombud vill skydda poliserna från ensamarbete, utan leken i stugan är den, att mycket inom väggarna sker ogenomtänkt och på “fel” sätt.

Ensamma tjejer på flyktingboendena, som känner sig hotade och rädda, de har inte mycket till stöd, men en ensam tjej i blåkläder, med 27 års erfarenhet av att ta folk i pressade situationer, erfarenhet från utlandsjänst i krigszon, och med lång och god samverkan bakom sig med räddningstjänsten som redan var på plats med stora starka karlar som väntade, hon – hon ska ännu “skyddas” av Polisen!

Hm, undrar hur det hade låtit om hon hade varit en han i stället? En han som hade ryckt ut ensam vill säga.

Nå, det där lär ha sin egen lilla gång, även om jag inte hört något inom Polismyndighetens väggar, bara läst i Kuriren, d v s att ingen av mina chefer eller arbetsledare har tagit kontakt ens, och jag jobbar på som vanligt, även med ensamarbete…

Jaha, och något mer som är lekstuga inom Polisen? Jo, att chefer och arbetsledare rent allmänt inte vågar ta upplevda problem “up to face” med personalen. Istället hamnar ens namn på olika hierarkiska platser i chemat, i gruppindelningar osv. D v s att istället för att använda befälsordningen, eller alfabetet, så använder man “morot och piska” placeringar och utnämningar.

Det – det tycker jag är löjligt!

Ungefär som att arbetsledaren tänker, “Nu borde hon eller han märka att hon/han har haft ett olämpligt uppförande enligt någon, när jag har bytt plats i namnordningen, från högt upp till längst ner…”. Och sen då?

Ineffektivt system, som ska krossas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *